Leiderschap

De roep om leiderschap in onze dagelijkse omgeving is hoorbaar! Waar zijn de vaders, de mannen met een kompas en een visie op de wereld? Hoe zit het met jouw leiderschap? Leiderschap over je zelf, of in gezin, je werk of de gemeenschap.

Vragen voor jou:

  1. Durf jij jouw energie te leven?
  2. Durf jij je boosheid of razernij op een gezonde manier te uiten?
  3. Weet je wat je wilt?
  4. Doe je het werk wat je wilt?
  5. Kun je leiding accepteren?
  6. Durf jij verantwoordelijkheid te nemen voor je daden
  7. Durf je te gaan staan voor wat jij belangrijk vind, in je relatie of in je werk?
  8. Voel je jezelf gesteund door je gezin of je ouders?

ExcaliburVeel ‘zonen’ missen een voorbeeld, een vader die de mannelijke kwaliteiten leeft. Zichtbaar in daadkracht, initiatief of moed; Ook een vader die laat zien hoe je kunt omgaan met emoties en gevoelens. Een gesprek over essentiële onderwerpen vond met de vader meestal niet plaats. Sommige mannen leerden alleen praktische zaken van hun vader.

Hoe vind jij nou je eigen weg?

Zonder inwijding (initiatie) in het man-zijn wordt het leven voor vele mannen een rusteloze zoektocht, waarbij sommigen het zelfs een belasting vinden om man te zijn. Dit leidt vaak tot compensatie gedrag: gezien willen worden in materie of prestaties (auto, baan, geld, bezit), of door zich af te zetten tegen de maatschappij, door van relatie naar relatie te gaan, door verslavingen. Uiteindelijk wordt er een zekere leegte voelbaar, soms geuit in cynisme of verbittering.

De training Man en in het bijzonder het blok “nalatenschap en leiderschap” gaan we dieper in op het effect dat een ontbrekende vader op jou heeft (gehad). Waarin jij je vader hebt gemist. Het verleden kun je niet overdoen. Door medemannen te ontmoeten in broederschap en via rituelen kun je je wel weer met de positieve mannelijke energie verbinden. Je ervaart hoe je leiderschap vol kunt neerzetten door hart, compassie en daadkracht te verbinden.

Reactie van deelnemers:

“Na het volgen van de training Man! Heb ik de sprong gewaagd. Ik ben gaan staan voor wat ik wilde, en het is gelukt. Ik heb het bedrijf over kunnen nemen vanuit mijn eigen kracht.”

“Ik ontdekte dat ik mijn kracht en seksualiteit onvoldoende leefde. Ik heb het gevoel dit nog steeds niet in zijn volle omvang ontdekt te hebben, misschien ben ik er zelfs bang voor.”

“Ik voel dat ik langzaam, stukje voor stukje, meer van mijzelf ontdek en leer kennen. Dat voelt goed en geeft mij kracht en vertrouwen.”

“Ik ben meer bewust van mijzelf. Ik ben nu minder bang voor wat er komen gaat.”

“Ik heb twee zoons, in het begin vond ik het moeilijk om me vader van 2 kinderen te voelen. Nu doe ik zoveel mogelijk dingen met hen samen en probeer ze te steunen in het vinden van hun weg in de wereld.”

“Ik vond mannen altijd oppervlakkig, lomp, gevoelloos, opschepperig, met een grote bek, ook opdringerig en alles verhullend van wat ze werkelijk willen, indirect, weinig oprecht, stoer, weinig speels of juist heel kinderachtig in hun gedrag. Nu weet ik anders!”

“Mijn creativiteit bleef altijd sterk bij ideeën in plaats van de realisatie en er echt voor gaan staan.”

“Ik heb altijd heel veel van mijn kracht en talenten onbenut gelaten. Het boezemt me angst in om dat totaal te beleven. Als ik het wel aanga zou ik er heel veel energie aan ontlenen.”

“Ik kreeg als feedback dat ik mij steeds superieur opstelde richting andere mannen, nu weet ik dat het slechts een houding was om mij zelf te beschermen.”

“Ik was zo woedend, ik wist niet dat ik zoveel boosheid in mij had, het is heerlijk om daar eens in contact te komen, ik voel mij nu zoveel lichter.”