Veelgestelde vragen

 1. Wat is Man?
  Man richt zich op mannen en hun persoonlijke ontwikkeling. Sommige zaken kan je alleen uitzoeken met medemannen. Je wordt gespiegeld in je doen en laten, je vind er steun en stilte en je kunt een positief voorbeeld zijn voor andere mannen.
 2. Wat zijn thema’s die we vaak zien bij mannen die onze groepen volgen?
  Relaties, seks, carrière, gezin, scheiding, geld, boosheid, agressie, depressie.
 3. Training MAN! Is dat voor mietjes?
  De training man is zeker niet voor mietjes. Er is durf voor nodig om je zelf in de spiegel te zien.
 4. Hoe komen de mannen naar het eerste blok?
  De meeste mannen vinden het eerst erg spannend en vragen zich af wat hun te wachten staat bij het eerste blok. Aan het eind van het weekend vinden mannen het erg bijzonder om andere mannen op emotioneel vlak te ontmoeten en het gevoel te krijgen om gesteund te worden en er niet alleen voor te staan.
 5. Wat vinden mannen van de training Man?
  Elke man ervaart de trainingsblokken verschillend, erg persoonlijk, dat komt omdat een ieder zijn eigen geschiedenis heeft. Veel mannen ervaren de training als erg bijzonder en als een blijvende ervaring.
 6. Wat is de grootte van de training Man?
  De groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers. We willen het niet te groot laten worden, omdat we het persoonlijke karakter willen behouden.
 7. Wat is de leeftijd van de man bij de training Man?
  Dat varieert van begin twintig tot eind zestig. In de groep speelt leeftijd nauwelijks een rol.
 8. Wat voor thema’s spelen bij de mannen?
  Veel onderwerpen gaan over relaties met de partner, ouders en over de richting en koers in het leven. Vaak gaat het over ontbreken van steun en vertrouwen. Mannen vinden het dan ook erg bijzonder om te ervaren dat ze niet alleen zijn in met hun gevoelens en ervaringen en dat ze steun kunnen krijgen van andere mannen. Gevoelens van “ik ben niet goed genoeg”, “ik ben niet interessant”, “ik voel mij onbegrepen”, “ik ben niet genoeg man”, blijken ook door andere mannen gedeeld te worden.
 9. Wat zijn de beroepen van de deelnemers?
  De beroepen zijn erg verschillend, er waren bijvoorbeeld een arts, apotheker, archtitect, kunstenaar, business consultant, uitvinder, klusser, psychiater, werkloze. leidinggevenden, beleidsmedewerker, kok, tuinman. In de groep speelt het beroep dat iemand heeft eigenlijk geen rol.
 10. Hoe ziet er een dag uit?
  De dag begint vaak met een actieve meditatie. Verder worden er verschillende werkvormen ingezet zoals adem en lichaamswerk, deelrondes, familie opstellingen, een buiten activiteit en film.
 11. Moet je fit zijn?
  Een normale gezondheid en fitheid is wel prettig. Een handicap is geen probleem. Als je twijfelt over je fitheid of verslavingen hebt, neem dan contact op met ons.
 12. Wat voor impact heeft de training Man.
  De impact kan soms groot zijn. We adviseren om na afloop van een blok een periode geen grote beslissingen te nemen. Het is belangrijk dat nieuw opgedane indrukken eerst kunnen integreren.
 13. Hoe staan jullie als leiding in de groep?
  Wij zijn ook mannen en hebben onze verhalen, wij doen mee met de reis en we leiden de groep.